Plantedebat.dk - Dit forum for haver, planter og urter!

Fuld version: Lidt om Anne og hvad sommeren hidtil er gået med
Du ser lige nu en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3 4 5 6
Liljer, de efterses dagligt for biller og larver, de fleste er afblomstret nu. Lidt er der dog tilbage:
[attachment=35]
[attachment=36]
[attachment=37]
Sumphullæben blomstrer nu
[attachment=38]
og gamle gut mener det bliver et forskrækkeligt regnvejr snart, sjovt nok bliver de 3 nye vinbjergsnegle jeg købte nede på jorden.
[attachment=39]
Det var bare lidt om mig og min have i dag.
Ja, liljerne er flotte! Jeg var hurtig og fangede larverne, der var ved helt at æde den ene lilje vi har tilbage. Men nu står den flot i blomst, med flere på vej!!
Flotte blomster.

Her er liljerne afblomstret for i år.
Sikke dejlige Liljer Anne 001_smile

Jeg har også mange Liljer, men heldigvis ingen larver - endnu .....
Som sagt har vi kun en lilje! Men sikke en farve den har. En dag kom jeg ud og fandt den meget besat af nogle larver. På med havehandskerne og kvase dem alle sammen!! Derfor ser den lidt bar ud forneden (dem nåede larverne at æde) og så blade på den øverste halvdel!!
Jeg har i omegnen af 50 liljer, og det er de færreste der når at få larver, netop fordi jeg ser planterne efter for biller hver dag. Og har de formastet sig til at lægge æg mens jeg har været på arbejde, så finder jeg dem ved samme lejlighed. Endnu er der et par stykker i knop, denneher sprang ud i går.
[attachment=60]
Hvor er den FLOT!!

Det er også et godt stykke tid siden, jeg fik fat i larverne. Det er første gang, jeg har set liljerne angrebet på den måde, selvom jeg ofte har set billerne Evil, som stort set er umulige at fange. PUF! Så er de VÆK!!!! Ufatteligt!
Sanne Skrev:Hvor er den FLOT!!

Det er også et godt stykke tid siden, jeg fik fat i larverne. Det er første gang, jeg har set liljerne angrebet på den måde, selvom jeg ofte har set billerne Evil, som stort set er umulige at fange. PUF! Så er de VÆK!!!! Ufatteligt!
Den nemmeste måde at fange de iøvrigt kønne biller på,- synes jeg, -er at holde hånden eller en lille bøtte under bladet de sidder på, og så træde på fangsten Elephant Men ih hvor er det svært hvis det kikser, fordi de så falder på jorden med benene opad og som du skriver PUF pist væk. Tilgengæld er larverne noget af det mest ulækre jeg kan komme i tanker om.
Gardensmiley Ja, ulækre, det er de!! Det var også derfor jeg tog nogle handkser på og kvaste dem. Handskerne røg til vask bagefter kan du tro!!

Mht. billerne, så forsvinder de bare de ved jeg tænker på at aflive dem, længe inden jeg er i nærheden af dem!!Dontknow
Forleden fik jeg tømt de fleste krukker, de så meget kedelige ud. Den eneste jeg nu har tilbage er en med fucia og pelargonie, den er tilgengæld rigtig flot nu.
[attachment=83]


og så faldt jeg over et mysterium, en "hvad det nu end er" plante, den står så fint mellem Flittigliserne i bedet, bladene virker ikke som om den har tænkt sig at smide dem i efteråret, kan det være en laurbær fuglene har sået til mig?
[attachment=84]
[attachment=85]
Sider: 1 2 3 4 5 6
Reference URL'er