Plantedebat.dk - Dit forum for haver, planter og urter!

Fuld version: Rabarbertærte - meget nem og lækker!
Du ser lige nu en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Her en opskrfit på en sukkerfri og fedtfattig rabarbertærte!!

75 g. oliemargarine
150 g. hvedmel
45 g. Perfect Fit eller Atwel
½ tsk. bagepulver

500 g. rabarber skåret i cm. tykke stykker, lægges i et tærtefad. De øvrige ingredienser blandes sammen og smuldres over. Der kan evt. også blandes lidt hakkede mandler i.

Bages ca. 25 min. ved 200 grader

Smager rigtig godt med Cheasys vanillieyoghurt på som creme!!

Velbekomme!!! Eating
Den må jeg prøve, men hvor meget sukker svarer 45 g. sødemiddel til?
Den lyder lækker. Var ikke lige klar over, hvad Perfect Fit eller Atwel var, men det er jo naturligvis sødemiddel! :blush: Jeg tror nu også, jeg vil bruge sukker - eller måske halv af hver... :001_unsure:

Søde hilsener Annette
Jeg måtte søge på google for at se hvad atwel er Listen
Nu skrev jeg, at det var en sukkerfri og fedtfattig tærte, inden jeg gav opskriften (jeg har Diabetes type 2), men den smager rigtig godt for alle. Og de fleste tager ikke skade af, at sætte sukker og fedt forbruget ned! Alle jeg har serveret den for, synes den smager rigtig godt og kan ikke smage, at sukker og fedt er reduceret!

Atwell og Perfect Fit erstatter BÅDE sukker og fedt! 10 g Perfect Fit, svarer til 15 g sukker, men samtidig kan du skære op til 50 % af fedtstoffet væk fra en traditionel opskrift!!!! Så den er også god at bruge, til en slankekur!!

Opskriften kan bruges til andet frugt, bl.a. har jeg prøvet med æblemos!! Også meget lækkert!!

God fornøjelse!!Eating
Tak for en fin forklaring, Sanne. Og du har fuldstændig ret. Det gælder om at reducere fedt- og sukkerforbruget for os alle. Hvor kan man købe Atwell og Perfect Fit?
Jeg plejer at købe det i Brugsen, men der er garanteret mange andre steder,, du kan købe det. Du skal være opmærksom på at det skal kunne bruges til bagning, det du køber, for nogle sødestoffer egner sig ikke, til at blive opvarmet.

God fornøjelse. Prøv at servere den, uden at fortælle den er sukkerfri og fedtfattig - du vil blive overrasket over, at folk ikke kan smage forskel!!
Tak skal du have! Som sagt synes alle jeg har serveret den for, at den er rigtig god!!

En helt anden ting er, at din lyserøde skrift er noget svær at læse - i hvert tilfælde på min skærm.

Hilsen
Sanne
hej sanne. Du skulle tage at prøve stevia. Jeg fik en plante af min far i fødselsdagsgave. Den er mange gange sødere end sukker og fuldstændig kaloriefri (vist nok). Den er rimelig let at passe (står i vindueskarmen ved vasken) Tror han købte den i urtegartneriet, men jeg ved at man også kan købe frø på nettet. Man tager bare et par blade og tørrer og støder (smuldrer) i maden (eller bruger dem friske. Som sagt er de MEGET søde
knus
ps. skal prøve din tærte, lyder LÆKKER!!!!
(25-06-2009 20:12)Nordlys Skrev: [ -> ]hej sanne. Du skulle tage at prøve stevia.... Den er mange gange sødere end sukker og fuldstændig kaloriefri (vist nok). .... Man tager bare et par blade og tørrer og støder (smuldrer) i maden (eller bruger dem friske. Som sagt er de MEGET søde
knus
ps. skal prøve din tærte, lyder LÆKKER!!!!

Hej Nordlys!
Stevia har jeg godt nok aldrig hørt om!! Det vil jeg da prøve at undersøge nærmere. Fordelen ved Atwell eller hvad man bruger af kunstig sødestof er at man OGSÅ kan skære drastisk ned på fedtstoffet! Og det er også en nødvendighed med en Diabetes.

God fornøjelse med at prøve tærten!

Eating
Sider: 1 2
Reference URL'er