Send svar 
 
Tråd bedømmelse:
  • 0 Stemmer - 0 Gennemsnit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Syre i rabarber?
04-09-2009, 05:10
Besked: #1
Syre i rabarber?
Nogen der ved noget om evt. syre i rabarber til skade for tænder?

vh. menu2
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
04-09-2009, 20:19
Besked: #2
RE: Syre i rabarber?
Når man spiser rabarber føles tænderne lodne. Det er fordi rabarber har et relativt højt indhold af oxalsyre. Oxalsyre er en syre med to organiske syregrupper, der reagerer med calcium og danner et tungt opløseligt salt, calciumoxalat, som sætter sig på tænderne.

Der er derfor en meget populær ammestuehistorie, der går ud på at oxalsyre skader tandemaljen. Man kan ligefrem købe pulvere i detajlhandelen som neutraliserer syren (typisk calciumchlorid). Tandemaljen bliver dog ikke skadet – i hvert fald ikke hvis man nøjes med at spise rabarber i sæsonen og ikke spiser overdådige mægnder

For det første er der masser af frie calciumioner i vores spyt, og det er de ioner, syren binder sig til før den reagerer med calciummet i tandemaljen.
Og for det andet er maden sjældent længe nok i vores mund til at oxalsyren når at gøre skade.

Blomst03
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
05-09-2009, 06:10
Besked: #3
RE: Syre i rabarber?
Hej Mogens

Mange tak for dit svar

vh. menu2
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
Send svar 




User(s) browsing this thread: 1 Gæst(er)