Send svar 
 
Tråd bedømmelse:
  • 0 Stemmer - 0 Gennemsnit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paradistræ / Crassula ovata - stiklinger
09-06-2010, 21:37
Besked: #1
Paradistræ / Crassula ovata - stiklinger
Jeg købte for omkring et års tid siden et Paradistræ, hvilket startede med at miste dens blade, hvorefter den begyndte at få det bedere efter kort tid. Til sidst var dens grene begyndt at hænge, fordi de var for tynde til at klare vægten.

Nu har jeg så beskåret planten, og fået en masse stiklinger af forskellig størrelse ud af det, som allerede står i potter.

Hvad angår plantning af stiklinger, hvad vil så være den bedste måde? Jeg har erfaret at selv blade kan begynde at spire, bare de ligger på jorden.

Flere har anbefalet at nive bladende af stiklingerne, et stykke op ad stammen. Hvilket jeg normalt også har gjort. Men hvad kunne der eksempelvis ske ved at lade et par blade komme med ned under jorden? Og så ellers nive nogle stykker af op ad stammen som sædvanlig? (Som forsøg har jeg gjort det med en af planterne).

Jeg har set nogen anbefaler at lade stiklingerne ligge og tøre, men jeg plejer bare at sætte dem i jorden med det samme, hvorefter de også har spiret efter omkring et par uger.

Det med at nive blade og sideskud af, skulle medvirke til stammen bliver tykkere, efter hvad jeg har kunne læse mig til..
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
11-06-2010, 20:36
Besked: #2
RE: Paradistræ / Crassula ovata - stiklinger
Årsagen til at man fjerner bladene fra en stikling er, at der skal være et vist forhold mellem rod og blade. Da der ikke er noget rod på en stikling skal der være så få og små blade som muligt, og helst kun en grøn spids i toppen, eller et enkelt lille blad. En stiklings største opgave er at producere nye rødder, hvis der er for meget bladmasse går procesen i stå. Gør jorden lidt fugtig i potten og sæt en plastpose over stiklingen og potten, det giver hurtigst rødder.

Blomst03
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
04-11-2011, 19:42
Besked: #3
RE: Paradistræ / Crassula ovata - stiklinger
du niver bladene af for neden for at få flere "øjne" hvor den kan danne rødder ud fra hvis du ikke niver nogle af har den ingen steder at sætte rødder fra.
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
Send svar 
User(s) browsing this thread: 1 Gæst(er)