Send svar 
 
Tråd bedømmelse:
  • 0 Stemmer - 0 Gennemsnit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naurhæk med døde områder
20-05-2011, 21:01
Besked: #1
Naurhæk med døde områder
Hej alle,

Jeg har en naurhæk, der har store døde områder, som det fremgår af følgende billede:

   

Hækken har set sådan ud i de knap 2 år jeg har boet her, men jeg kunne godt tænke mig at høre om nogen har et bud på hvad det kan skyldes, og endnu vigtigere, hvad der kan gøres ved det. Det skal siges at der vokser alt mellem himmel og jord i den hæk, og det er jeg ved at fjerne i disse dage, men de døde områder er ikke kun steder hvor andre planter har vokset. Hele jorden unden hækken er dækket af skvalderkål og enkelte jordbær-planter. Naboen på den anden side fjerner aldrig ukrudt, og klipper aldrig hæk. Ud over skvalderkål og jordbær vokser der også følgende i hækken: kristtjørn (rimelig meget), guldregn (et enkelt træ), hyldeblomst, brombær(meget) og enkelt andre planter jeg ikke aner hvad er. Alt dette er jeg ved at fjerne, da det har fortrængt hækken flere steder. Jeg kan dog også se på hækkens stammer flere steder, at der vokser noget der ligner svamp på:

   

Umiddelbart ville jeg gætte på meldug, men så vidt jeg kan læse sætter det sig kun på blade og der er der absolut intet…kun på stammen. Flere hækplanter er fuldstændig døde og indtørrede og smuldrer ved det midste tryk.

Nogen der har bud på årsag og kur for hækken ? Jeg har læst af naur-hækken skulle være ekstrem hårdfør, så jeg har svært ved at tro at ukrudt alene skulle have taget livet af så meget af hækken som det er tilfældet, men som nævnt så er hækken fyldt med ukrudt og andre sjove planter til den store guldmedalje, så det har nok ikke hjulpet.
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
20-05-2011, 21:26
Besked: #2
RE: Naurhæk med døde områder
Det er synd at sige at det er en køn hæk, den har set sine bedste dage. Den har fået lov til at vokse alt for højt fra starten og er blevet misligeholdt, så vil en gammel hæk blive bar forneden. Det helt rigtige ville være at fjerne hele molevitten med maskinkraft, men det koster og ødelægger ofte andet i haven + dit hegn. Jeg ville forsøge at save nogle, både tykke og tyndere grene, ned i 1 - 1½ m. højde og se om ikke der vil komme nye små skud på stammerne. Hvis der gør det, vil den igen blive tæt forneden selv om der vil gå nogle år. Du kan forsøge i et hjørne hvor det ikke ses så meget, og det skal gøres nu hvor det hele gror lystigt.

Blomst03
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
21-05-2011, 20:31
Besked: #3
RE: Naurhæk med døde områder
Ja, det var lidt det svar jeg frygtede 001_smile Men det er nok den eneste løsning. Jeg vrider mig dog lidt ved tanken om at skulle have åbent udsigt ind til naboen, da husene ligger noget tæt her i nabolaget. Sådan noget alá direkte udsigt fra min stue, til deres soveværelse. Så jeg tror jeg vil udsætte det et år til næste forår hvis den skal helt ned, og håbe på et mirakel inden da.

Er der noget bud på hvad det er for belægning på stammen ?
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
21-05-2011, 21:21
Besked: #4
RE: Naurhæk med døde områder
Jeg vil tro at din hæk vender mod nord ? så belægningen er nok mos eller lav pga. for lidt lys, og i de sidste ca. 10 år er svovlet i luften blevet meget mindre efter utrolig mange oliefyr er skrottet pga. fjernvarme. Det har givet en renere luft og det er noget mos og lav kan lide, så der gror meget mere på træer, buske og hustage.
En anden mulighed kunne måske være at plante en masse småplanter af liguster mellem de gamle stammer, hvor du kan komme til for rødder, ellers brug ørnenæbet. Liguster er en sejlivet plante, og den gror hurtigt op og skal kun klippes een gang om året, og den kan klippes rigtigt flot, den fås også som stedsegrøn. Når så om et par år ligusteren har en tilpas højde kan det gamle bras fjernes. Hvad siger naboen til den gamle hæk. Normalt deles man om udgiften til hæk i skel.

Blomst03
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
Send svar 
User(s) browsing this thread: 1 Gæst(er)