Send svar 
 
Tråd bedømmelse:
  • 0 Stemmer - 0 Gennemsnit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvilken sygdom i fuglekirsebærtræ?
07-10-2012, 21:57
Besked: #1
Hvilken sygdom i fuglekirsebærtræ?
Hej alle,
Vi har for nylig blevet hus og have ejere og i vores have findes et flot fuglekirsebærtræ som i foråret blomstrede og nu bærer frugt. Den er dog angrebet af en sygdom der nede ved stammen har dannet en større gevækst som ligner hvid mug/spindelvæv. Der er endvidere hvide plak/pletter op ad nærmest alle grener.
Det virker også som om sygdommen har spredet sig til et område ved siden af træet - ud på græsset.
Billeder er vedhæftet.

Er der nogen der ved hvilken sygdom træet har og evt. behandlinger eller om vi bliver nød til at fælde træet for at redde de andre planter.
Håber I kan hjælpe.

Vh Thorsen


Vedhæftede fil(er) Billede(r)
       
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
08-10-2012, 18:57
Besked: #2
RE: Hvilken sygdom i fuglekirsebærtræ?
Det kan godt ligne Honningsvamp - Rhizomorfer. (find den på nettet)
Hvis det er denne svamp, så er det bedste råd at fjerne træet, for det udgør nemlig svampens energiforsyning, når den skal angribe andre planter. Du må IKKE stødfræse. Rod godt op i jorden og fjern mest muligt af efterladte rødder og andre trædele, men du behøver ikke fjerne jorden.

Vent et par år med at plante nye buske eller træer, så de sidste stumper bliver omsat, du kan dog sagtens så græs eller plante blomster. Hvis du kan plante et stykke væk, så er det en fordel, selvom honningsvamp kan sende sine rhizomorfer langt gennem jorden fra et stød. Men når de mister madpakken, så går de hurtigt til.

Jeg ville ikke være så bekymret for omkringstående træer og buske, hvis de ellers er i god sundhedstilstand og vokser fint. Honningsvamp angriber normalt kun svækkede træer og er sikkert gået i træet, fordi det var gammelt og udtjent.

Der er ikke nogen planter, som er mere resistente overfor honningsvamp, men det vigtigste er, at de er i god vækst og ikke får sår på stammer og rødder, f.eks. ved græsslåning. Så kan de normalt afvise angreb fra honningsvamp, især hvis den ikke har et godt udgangspunkt i form af et stort stød.

Blomst03
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
Send svar 


Muligt relaterede tråde...
Tråd: Forfatter Svar: Set: Sidste besked
  Bonsai - ahorn - sygdom - Hjælp Kriss3110 3 2,625 05-05-2015 11:49
Sidste besked: Gartnerdrengen
Ruller øjne.. Hvilken blomst er det jeg har fundet? Dysty2 1 1,272 03-05-2015 17:27
Sidste besked: KettyBUser(s) browsing this thread: 1 Gæst(er)