Send svar 
 
Tråd bedømmelse:
  • 0 Stemmer - 0 Gennemsnit
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Har du husket???!
26-06-2008, 15:43
Besked: #1
Har du husket???!
at nippe dine afblomstrede rhododendron?? Du får en meget bedre nyvækst og har ikke det skæmmende syn af de visne blomster.

Er dine rhododendron for store siger du?? Gider du ikke?? Betragt det som et hygge arbejde og tag så mange som muligt, for det giver altså mange flere kræfter til planten, når den ikke skal prøve at lave frø - og det er det den gør, hvis ikke du nipper frøstandene, inden de bliver store!

God fornøjelse!Flowers

Med mange plantehilsener
Sanne
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
28-12-2008, 13:25
Besked: #2
RE: Har du husket???!
Jeg tager så meget jeg kan nå når jeg har tid. Men hvad med de småblomstrede typer. F.eks. impeditum, blomsterne er så små og man kommer nemt til at skade mere end man gavner, i starten var jeg også over de små, men har sprunget dem over de sidste par år og syntes egentlig ikke de vokser eller blomstrer mindre af den grund. Dog husker jeg dog oftere at impeditumen blomstrede en gang mere i sensommeren når jeg havde renset den for gl blomsster. Men som sagt så syntes jeg de små er besværlige og at man let får lidt for meget med...

Hvad er jeres andres erfaringer, er det alle typer som skal renses?

Og hvad går i med affaldet, smider I bare de gl blomsterstande ind i bedet igen? Det kan jo være ret klistret, så hvad med risikoen for at tiltrække svampe mv?
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
28-12-2008, 13:54
Besked: #3
RE: Har du husket???!
Med de mængder blomster, jeg tager af mine rhododendronblomster og smider jeg dem på komposten. Jeg har ikke tænkt på det med svamp. Nogen arter er ikke klistede i øvrigt!!

I naturen, bliver de afblomstrede stande siddende, men der har de jo også det formål at sikre artens overlevelse. Hvis ikke du når det, må det jo bare være sådan. Og lige på det tidspunkt hvor tiden er inde til det arbejde, er der jo så meget andet at gøre i haven. Så tag den med ro.

Jeg har dog tydeligt observeret en øget vækst og blomstring, når de afblomstrede stande fjernes! Men det er jo op til enhver, at gøre som man selv synes. Her i nabolaget, er der et sted hvor de stort set kun har rhododendron på grunden (sommerhusgrund - men de bor der helårs) og de fjerner ikke de gamle blomster. Jeg synes det skæmmer planterne, som kommer til at se lidt visne ud og fjerner derfor hos os!!

Sådan er vi forskellige!!!

Med mange plantehilsener
Sanne
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
28-12-2008, 22:08
Besked: #4
RE: Har du husket???!
Også på de småblomstrede typer, tillod mig at søge videre (da jeg skal anlægge et større bed) og fandt at flere andre ikke anbefaler at man renser de småblomstrede typer, da man alt for let får skadet planten.

Ja heldigvis er vi forskellige, men rhodo er en stor slægt så måske undtagelsen er de små typer. Og de helt store er alt også ret besværlige, hvordan når man toppen på en 3*3m stor busk? Ser mig selv ophængt i bedste mission impossible stil. Biggrin

Men jeg prøver nu også at rense de stor blomstrede typer, er netop flyttet og tog næsten alle mine rhodoer med mig og netop derfor er jeg lidt ekstra ivrig, men de små typer passer vist bedst sig selv og de store fik ikke toppen ordnet, de grene som jeg kunne trække ned blev ordnet. Planterne skulle jo gerne vokse pænt til så jeg kan få den rhodohæk jeg har drømt om.
Find alle beskeder fra denne bruger
Citer denne besked i et svar
Send svar 
User(s) browsing this thread: 1 Gæst(er)